Vacature business analist bij een Consultancy Group

Ben jij eigenzinnig?

Heb je lef, ben je resultaatgericht en kun je mensen en daarmee organisaties energie geven? Als deze competenties jou op het lijf geschreven zijn en jij aantoonbaar verschil kunt maken voor ons en onze klanten dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie

Je neemt een actieve rol in bij en tussen opdrachtgevers, business vertegenwoordigers en technische teams. Je spreekt en verstaat de taal van al deze partijen en weet goede relaties met hen op te bouwen. Doorvragen is jouw passie. Je laat geen kans onbenut om op inhoud en details in te duiken, kennis te delen en over te dragen. Je bent een positieve en betrouwbare sparringpartner voor onder andere de projectmanager en bent besluitvaardig met oog voor de belangen en prioriteiten.

Verder heb je relevante kennis van complexe administratieve processen, distributiekanalen en management informatie. Je hebt die ervaring opgedaan bij meerdere grote partijen in de zorg, financiële dienstverlening of overheid. Je bent bekend met projectmatig werken en kent de bijbehorende methodieken en tools.

Je bent analytisch zeer sterk en kunt daardoor belangen en prioriteiten goed afwegen en helder verwoorden. Je houdt van het uitvoeren van impact- en risicoanalyses en kunt deze vertalen naar praktische en klantgerichte veranderprocessen. Daarnaast weet je draagvlak te creëren voor deze veranderingen. Naast inhoudelijke kennis, ben je ook thuis in Lean, het opstellen en bewaken van requirements, procesanalyse, procesoptimalisatie en faciliteren van workshops.

Wij bieden

je een dynamische en afwisselende functie die je invult in samenwerking met collega’s. Wij besteden veel aandacht aan persoonlijke groei. Wij kennen een informele cultuur. Kennisdeling vinden wij belangrijk. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden met mogelijkheden die passen bij jouw en onze ondernemersmentaliteit.

Jouw profiel

 • Je bent nieuwsgierig en ondernemend
 • Je bent een energieke persoonlijkheid
 • Je bent resultaatgericht en analytisch zeer sterk
 • Je bent gewend om projectmatig en onder tijdsdruk te werken
 • Je hebt eerder complexe vraagstukken aangepakt in de financiële dienstverlening, overheid of zorg

JOUW INZET

De Business Analist fungeert als een spin in het web bij klanten en in klantprojecten. De projecten en rollen waarin je acteert kunnen zeer divers zijn, denk aan:

 • Het expliciet maken van de echte klantvraag (de ‘vraag achter de vraag’) en deze scherp overbrengen en verwoorden in zowel woord als schrift.
 • Adviseren over (en begeleiden van) organisatorische consequenties bij de invoering van nieuwe systemen en gewijzigde processen.
 • Je brengt informatie (zoals business processen, bedrijfsregels, informatiestromen) op een gestructureerde manier in kaart en adviseert over verbeteringen.
 • Het integreren van processen, producten en systemen in zowel bestaande en nieuwe bedrijfsprocessen.
 • Gedurende de uitvoering van projecten ben je het klankbord voor business vertegenwoordigers, architecten en informatieanalisten en verantwoordelijk voor de inhoudelijke toetsing van de klantvraag aan het aanbod.
 • Verrichten van impactanalyses en haalbaarheidsonderzoek van nieuwe diensten, producten, systemen en/of applicaties.
 • De rechterhand van een lijn- of programma manager zijn, ten aanzien van de organisatorische en financiële aspecten van projecten (business cases, risico analyses).

Interesse?

Neem contact op met Vera Schilperoort, Mensor executive search, 06-22843830, info@mensor.nl