Over Mensor

Mensor

Mensor is het bureau voor Interim Recruitment, Coaching en Executive Search dat de mens centraal stelt. Een bureau met een visie. Die visie is dat op ieder potje een dekseltje past, ofwel: dat iedere professional te vinden is. Daarvoor moet soms wel buiten de kaders worden gedacht en verder gekeken dan de neus lang is. Dat vergt kennis, ervaring en vakmanschap. En die drie aspecten zijn goed vertegenwoordigd bij Vera Schilperoort: de mens achter Mensor.

De mens achter Mensor

De mens achter Mensor, dat ben ik: Vera Schilperoort. Mijn liefde voor het recruitmentvak is geboren bij een grote landelijke uitzendorganisatie waar ik als vestigingsmanager eindverantwoordelijk was voor de optimale match tussen kandidaat en opdrachtgever. Daarna droeg ik als regiomanager van een grote commerciƫle organisatie in de automatisering de eindverantwoording voor de juiste balans tussen omzet, kwaliteit en winstgevendheid en voor het personeelsbeleid. Als corporate recruiter ben ik zowel actief geweest binnen non-profitorganisaties (Rijkswaterstaat en het Wellantcollege) als binnen het bedrijfsleven (Centraal Boekhuis, Aegon, a.s.r. verzekeringen, BT). Ik heb een groot aantal vacatures ingevuld op alle opleidingsniveaus (MBO tot WO) binnen de vakgebieden financieel, commercieel, ICT, administratief, juridisch, sales en HR. Ook breng ik ruime ervaring mee als het gaat om interne sollicitatieprocessen (PostNL, Aegon, a.s.r. Verzekeringen) bijvoorbeeld als gevolg van een reorganisatie.

De afgelopen twintig jaar in het vak en in de branche hebben mij veel geleerd. Mijn visie is dat ieder mens moeten kunnen worden wat hij in de kern is. Wanneer je bent wie je bent, zullen al je handelingen authentiek en krachtig zijn. Dit speelt een grote rol bij het al dan niet succesvol zijn in je werk. Mijn kracht is dat ik doortastend te werk ga, buiten de kaders kan denken en oprecht geĆÆnteresseerd ben in de mens achter de professional. Je kunt me tevens typeren als resultaatgericht, behulpzaam en nieuwsgierig.

De werkwijze van Mensor

Mensor hanteert uiteenlopende methodieken. De behoeften van de organisatie, de wensen van vacaturehouders en de verwachtingen van kandidaat zijn leidend bij de keuze van de methodiek. De STAR-methodiek is een van die methoden.

De toegevoegde waarde van Mensor

  • Eerlijke communicatie.
  • Realistisch verwachtingsmanagement richting opdrachtgevers en kandidaten.
  • Persoonlijke aandacht en betrokkenheid.
  • Grondige behoefte-inventarisatie.
  • Commitment: Mensor gaat door waar anderen stoppen.
  • Vakmanschap.