TAELNT4SUCCESS

 

IT Project manager

 

Organisatieschets

De werkgever is actief in de detailhandel en maakt onderdeel van een internationale keten. Het hoofdkantoor, waarvan de centrale IT afdeling onderdeel uitmaakt, is gevestigd in Duitsland. De IT project manager maakt onderdeel uit van het Nederlandse IT team in het midden van Nederland. De centrale IT afdeling in Duitsland is verantwoordelijk voor de gehele IT infrastructuur en het overkoepelende beheer. De IT afdeling in Nederland is verantwoordelijk voor de realisatie van projecten in Nederland en verzorgt beheer en support in eigen land. Er heerst een hoge kwaliteitsnorm voor wat betreft IT beheer en projecten, waarbij 100% kwaliteitsnorm behalen prioriteit heeft over snelheid van handelen.

De organisatie heeft een platte enigszins formele structuur en men werkt volgens vastgelegde procedures die voor de gehele internationale organisatie gelden. Tegelijkertijd kenmerkt de organisatie zich door een sociale omgangsvorm, waarbij de onderlinge (zakelijke en persoonlijke) communicatie op een prettige, open en ontspannen manier verloopt. De organisatie kan verder worden omschreven als: down-to-earth en praktisch ingesteld, betrouwbaar en open voor input en goede ideeën vanuit de medewerkers.

Het IT team in Nederland bestaat op dit moment uit de Adjunct Directeur IT, 3 IT Project-managers en 2 IT-Support medewerkers.

De IT Project manager rapporteert rechtstreeks aan de Adjunct Directeur IT.

Functie omschrijving
Gekwalificeerde kandidaten (m/w) voor dit profiel moeten voldoen aan de volgende criteria:

Functie:
IT Project manager

rapportagelijn:
Adjunct Directeur (IT)

Locatie:
midden van het land

Opleiding/niveau:
HBO Informatica of vergelijkbaar

Taalvaardigheden:
de kandidaat spreekt vloeiend Nederlands en goed Duits (de voertaal in contacten met de Duitse collega’s is Duits en de IT-documentatie is ook in het Duits)

Werkervaring:
De kandidaat heeft minimaal 3-5 jaar generalistische IT ervaring binnen een organisatie waar procesmatig gewerkt wordt conform vastgestelde procedures.

Specifieke vaardigheden:
Kennis van/ ervaring met o.a. VM-Ware, Linux, Windows, MS Office, Novell, Groupwise, databases/Oracle, SQL, scripting, Lotus Notes

Persoonlijk profiel:

 • generalist met een brede basiskennis (functioneel beheer, kennis van technisch beheer)
 • projectmatig denker en werker
 • people skills, servicegericht, goede communicatieve vaardigheden, een netwerker
 • vindt diversiteit en een breed pakket aan werkzaamheden leuk en vindt het geen probleem om ook eerstelijns support aan gebruikers te leveren
 • competenties: gestructureerd, oplossingsgericht werken, analytisch, procesmatig inzicht,
 • persoonlijke eigenschappen: blijven bevragen, no nonsense mentaliteit, assertief
 • organisatie: neemt initiatieven in de vorm van het voorleggen van gefundeerde voorstellen en/of plannen, begrijpt dat implementatie op zich kan laten wachten en kan hiermee omgaan.

Kerntaken en verantwoordelijkheden:

 • Het bieden van 2e/3e lijn support (functioneel en technisch) en indien nodig 1e lijn support.
 • ondersteunen van de implementatie van nieuwe applicaties / programma’s, nieuwe updates en releases etc.
 • bijdragen aan een continue bedrijfszekere en veilige werking van de IT infrastructuur en programmatuur
 • initiatieven ontplooien om de IT infrastructuur en programmatuur te verbeteren en versterken
 • Periodiek telefonisch overleg met de IT organisatie Duitsland (2-3 wekelijks)
 • bijwonen van IT bijeenkomsten (ieder kwartaal) in Duitsland
 • IT ontwikkelingen in het algemeen volgenDe IT Project manager werkt nauw samen met de andere IT project-managers, de IT support-medewerkers de centrale IT afdeling in Duitsland. In de eerste maanden na indiensttreding zal de IT Project Manager een inwerkingstraject volgen in zowel Nederland als bij de IT organisatie Duitsland.